Falsad plåt 

FALSAT PLÅTTAK

Man brukar säga taket är husets femte fasad: Tillsammans med takmaterialet bildar taksäkerhet, takavvattningen och plåtdetaljerna en vacker helhet. En takrenovering är därför ett lyft för hela huset och höjer dessutom dess värde. Vårt mål är att din investering ska slås ut på många år det vill säga taket ska hålla länge. Därför lägger vi stort fokus på en hög bygg- och materialkvalitet. 

Säkerhetstänkandet är viktigt för oss – både för dig som kund och för våra medarbetare på taket. Vi innehar allmän ställningsutbildning enligt AFS 2013:4 och om det inte skulle gå att bygga ställning på en viss del av taket används säkerhetslina. 

Vi finns i Broakulla och utför uppdrag främst i Emmaboda, Nybro, Lessebo och norra Karlskrona kommun. Tveka inte att kontakta oss med dina frågor och självklart är du varmt välkommen att boka tid för hembesök.

Vi hörs! Janine & Uwe med personal

AKTUELLT: SNYGGA TILL HUSETS FEMTE (PLÅT) FASAD

Man brukar säga att taket är husets femte fasad. Att påståendet är sant ser vi varje gång när vi har avslutat en takrenovering, oavsett om det gäller tegeltak, papptak eller plåttak.

I just det här fallet var önskemålet att byta ut trapetsplåt på entrétaket mot bandtäckning. I nästa steg ska även det gamla räcket bytas ut mot ett vitmålat svetsat räcke. Brädorna framför balkongdörren finns där av säkerhetsskäl så länge räcket inte är på plats. Visst blir det snyggt? Vi håller på med svetsning av smidesräcket så håll utkik här på hemsidan eller på facebook om du vill se resultatet när även räcket är på plats! 

Ett annat alternativ, om man nu har ett gammalt falsat plåttak som i grund och botten är i bra skick, är att måla om taket istället för att montera nytt. Då gäller det att förbereda ytan genom slipning och rengöring. Därefter målas taket två gånger med både grundfärg och plåtfärg. Läs mer om ommålning av plåttak här och hör av dig till oss om du vill ha tips och råd vilken lösning som kan passa ditt tak.

TAKRENOGERING: SÅ HÄR GÅR DET TILL

1: HEMBESÖK & OFFERT

Du bokar hembesök på vår hemsida eller på telefon. Vi kommer hem till dig på avtalad tid och pratar om dina önskemål. Känner du dig osäker inför vissa beslut kan vi givetvis komma med råd och tips. Efter samtalet gör vi en kontroll av ditt tak. Två veckor efter besöket får du en offert som specifierar tids- och materialbehov samt ger dig en tydlig uppfattning om vilka arbeten vi rekommenderar.

2: SKRÄDDARSY

Veckan efter du har fått din offert kontaktar vi dig för att ge dig möjlighet att ställa dina frågor. Vid behov kan vi skräddarsy offerten ytterligare och dessutom kan vi prata om detaljer så som tidsplanering så att vi kan anpassa oss efter dina behov. Ett preliminärt datum för utförande står med i offerten och inför byggstart håller vi dig uppdaterat om vår planering.

3: ARBETE, ORDNING OCH REDA

Vi tar hand om hela processen: Från inköp av material hos lokala leverantörer, demontering, avfallshantering och ställningsbygge till montering. Vi hjälper dig med plåtslageri, snickeri, takarbeten och murning där vi tar in en underentreprenör för att kunna erbjuda en helhetslösning. Vi städar alltid upp efter oss när arbetet är utfört så att du kan njuta från första sekunden.

4: NÖJD KUND

”Vi är jättenöjda med jobbet! En granne som körde förbi tyckte att vi har den finaste balkongen i hela Broakulla.”

”Tack för ett bra utfört arbete och en strålande service.”

”Tegeltaket renoverades för ett tag sedan. Nu matchar det fina nya plåttaket.”

”Hej! Var hemma i Kosta en stund idag och kunde beundra vårt nya fina tak. Det är verkligen snyggt. Ett stort tack för ett bra jobb.”

Kontakt oss via formulär

Referenser

KANSKE BEHÖVER DU OCKSÅ HJÄLP MED DETTA?

Falsat plåttak

Läs mer här!

Profilerad plåttak

Läs mer här!

Tegeltak

Läs mer här!

Papptak

Läs mer här!

Grönfri

Läs mer här!

Takunderhåll

Läs mer här!

Målning plåt

Läs mer här!

Rulla till toppen