Profilerad plåt 

PROFILERAT PLÅTTAK

Man brukar säga taket är husets femte fasad: Tillsammans med takmaterialet bildar taksäkerhet, takavvattningen och plåtdetaljerna en vacker helhet. En takrenovering är därför ett lyft för hela huset och höjer dessutom dess värde. Vårt mål är att din investering ska slås ut på många år det vill säga taket ska hålla länge. Därför lägger vi stort fokus på en hög bygg- och materialkvalitet. 

Säkerhetstänkandet är viktigt för oss – både för dig som kund och för våra medarbetare på taket. Vi innehar allmän ställningsutbildning enligt AFS 2013:4 och om det inte skulle gå att bygga ställning på en viss del av taket används säkerhetslina. 

Vi finns i Broakulla och utför uppdrag inom en 4 mils radie som omfattar Emmaboda kommun men även kommunerna Nybro, Lessebo, Karlskrona, Tingsryd, Ronneby, Torsås, Uppvidinge, Kalmar och Växjö. Tveka inte att kontakta oss med dina frågor och självklart är du varmt välkommen att boka tid för hembesök.

Vi hörs!

10 STEG TILL DITT NYA TAK

STEG 1: HEMBESÖK

Vi kommer hem till dig (oftast samma vecka du ringer eller veckan därefter) för att höra vilka behov och önskemål du har. Tillsammans kan vi diskutera färg, material och tillbehör. Om du känner dig osäker inför vissa beslut kan vi givetvis komma med rekommendationer och råd. 
Efter vårt samtal gör vi en kontroll av ditt tak för att få en uppfattning om både tids- och materialbehovet.

STEG 2: OFFERT & SAMTAL

Två veckor efter vårt besök får du en offert som visar antal arbetstimmar, materialbehovet samt respektive kostnader. Vi kontaktar dig efter 1-2 veckor för att svara på dina frågor.

Viktigt att tänka på när du jämför offerter: Våra offerter innehåller snickarearbeten samt plåtarbeten och murarbeten enligt ditt behov. Vi tar dessutom hand om ställningsbygge samt avfallshantering. Vi tar alltså hand om hela processen från första mötet där du berättar om dina önskemål till sista dagen på byggplatsen när allt är rent och fint.

STEG 3: PLANERING & START

Är du nöjd med offerten så kommer vi överens om tidsplaneringen. Sedan kör vi i gång – materialet, containern och ställningen (enligt behov och offert) levereras med lastbil. Vi samarbetar med lokala företag så som Woody´s och Flügger & Färg i Emmaboda, Lessebo Åkeri och Cramo i Nybro. 

STEG 4: SÄKER STÄLLNING

Vi bygger säker ställning som ger trygghet för både dig som kund och våra medarbetare. Vi innehar allmän ställningsutbildning enligt AFS 2013:4.

STEG 5: RIVNING & REPARATION

Vi demonterar gamla avloppsluftare, skorstensfoten, taksteg, gamla plåtpannor, tegelläkt, vattbrädor samt vattbrädebeslag, takpapp om nödvändigt och takavvattning och reparerar undertak och bjälklaget där det behövs (enligt behov och offert). 

Vi jobbar systematiskt så att underlaget inte blir blött av regn eller snö. Allt gammalt material kastas i container eller förs till Miljöstation (beroende på mängd och enligt offert).

STEG 6: SNICKAREARBETEN

Vi monterar takpapp, trekantslister, tegelläkt  och vattbrädor.

STEG 7: MURARBETEN

Sedan 2016 kan vi även hjälpa dig med murarbeten. När det gäller tak så hjälper vi dig med renoveringen av din skorsten för att sedan kunna montera skorstensfot och skorstensskydd enligt dina önskemål.

STEG 8: PLÅTARBETEN

Vi monterar takpannor, nockplåt och tätningsband. Vi använder Plannjas produkter så som Royal, Regent eller Flex men också Trend. 

Takavvattning monteras med bl.a. rännkrokar, fotplåt, hängrännor och stuprör. Dessutom taksäkerhet med till exempel taksteg, glidskydd och snörasskydd och plåtdetaljer så som avloppsluftare, ränndalsplåt, skorstensfot och skorstensskydd. 

STEG 9: STÄDNING & AVFALLSHANTERING

När vi har avslutat vårt arbete städar vi upp efter oss. Ställning och container hämtas av lastbilar.

STEG 10: NÖJD KUND

”Tack för alla bilder som ni skickade. Intressant att se hela processen. ”

Kontakt oss via formulär

Referenser

KANSKE BEHÖVER DU OCKSÅ HJÄLP MED DETTA?

Falsat plåttak

Läs mer här!

Profilerad plåttak

Läs mer här!

Tegeltak

Läs mer här!

Papptak

Läs mer här!

Grönfri

Läs mer här!

Takunderhåll

Läs mer här!

Målning plåt

Läs mer här!

Rulla till toppen