Plåtniklasdag

Plåtniklasdag

År 2016 lanserade vi vår Plåtniklasdag där vi tillsammans med andra småföretagare välkomnade våra besökare till vår verkstad med musik, försäljning och hemlagad soppa - och givetvis kunde man passa på att ställa sina frågor inför ett nytt renoveringsprojekt. Detta blev en liten tradition som vi höll på med enda till 2019. Sedan kom året 2020 och vi vet alla vad som hände då. Men som ni ser på kortet längst upp latar vi oss inte nu heller :) 
 
Vi passar på att anpassa våra verkstadslokaler till vår växande verksamhet. Och sen ser vi givetvis fram emot att kunna välkomna besökare till vår verkstad när det är möjligt igen - med ett nytt upplägg av Plåtniklasdagen.

Nu händer det grejer

Första etappen i Plåtniklas egna drömprojekt är avklarat. Skärmtak, svetsade dörrar och väggar som ska användas som extra lagerutrymme är på plats och det underlättar avsevärt då det skapar mer plats inne i verkstan där tillverkning är på gång. 

Den 11e juni kom sedan betongleveransen. Bilden är tagen direkt innan lastbilarna kom. Plattan blev snygg och vi tackar våra medhjälpare för insatsen och hjälpen! Förberedning och gjutning skulle ske direkt efter Uwes arbetsolycka så vi blev glada för alla som ställde upp och hjälpte till. 

Nästa steg är nu att sätta igång med byggnadens underkonstruktion och slutligen kommer ytterväggarna att sättas på plats och målas. Vi får försöka att hinna med allting innan det blir för kallt igen :) 

Ifall ni undrar varför det ligger tegelläkt bredvid extralagret - så handlar det om ett nytt påhitt som vi ska ansöka om bygglov för nu så snart som ritningarna är färdiga. Välkomna att gissa vad som ska byggas här :) 

Vi återkommer med mer info längre fram! Ha en fin sommar allihopa nu. 
Hälsningar från Janine & Uwe med personal 

Plåtniklasdag 2019

Klicka på artikeln från Emmaboda tidning för att förstora den. Nedan ser du fler fina bilder från dagen :)

loading...

PLÅTNIKLASDAG 2018

loading...

Den 21:a April 2018 var det dags för för tredje Plåtniklasdagen. Våra utställare i år är Johan från Bolist, Malin från 1100 grader Tehagen konstglas, Sigge från Målatorp viltrökeri, hobby konstnärer som visar och säljer sin konst, Sabine från Skönt från topp till tå som återigen bjuder barnen på att tillverka sin egna tvål och dessutom Wilma från Vissefjärda Café. För första gången bygger vi upp vårt tält för att på så sätt ge alla våra fina utställare ett tak över huvudet :) Sammanlagd blir det alltså 150m2 utställningsyta och runt 100 besökare. 

Johansfors Musikkårens oktett spelar, besökarna deltar på tipsrundan, köper lite smått och gott, lyssnar till musiken, äter soppa, ställer frågor... och så blir det en trevlig dag för både utställare och besökare. Tack allihopa! 

PLÅTNIKLASDAG 2017

loading...

Den 22:a April 2017 var det dags för andra Plåtniklasdagen i våra verkstadslokaler på Landsvägen 62 i Broakulla. Vi visar vår verkstad och vår tomt där vi har jobbat hårt för att det ska bli snyggt och inbjudande och så har vi sett till att alla arbetsprocesser blir så smidiga som möjligt.

Förutom det så har vi bjudit in våra vänner som berättar om sina hantverk: Malin kommer att finnas där med sin underbara glaskonst, Lena med fina ullprodukter, Ethel med barnkläder och så blir det fyra stycken konstnärer och hobbyhantverkare - Maria, Pathitta, Ingrid och Eva - som visar upp sin konst. Sabine från "skönt från topp till tå" är med och visar hur man gör tvål (testa själv!). Micke berättar om hur du fixar din cykel och hos Målartorp Viltrökeri köper du underbar mathantverk. Algutsboda hembygdsförening visar sina sockenböcker där vi fick möjlighet att vara med i nästa bok. Och så får du träffa Uwe och mig förstås :)

För att göra det ännu mysigare bjuder vi på fika och dessutom ger Johansfors Musikkår en minikonsert. Det blev en riktigt trevlig förmiddag och vi vill tacka alla utställare (utan er vore detta inte möjligt) och självklart alla våra besökare.

Plåtniklasdag 2016

loading...

Den 28:e Maj 2016 lanserade vi Plåtniklasdagen. Vi öppnade dörrarna till vår verkstad på Landsvägen 62 och tillsammans med 10 andra lokala småföretagare organiserade vi en liten marknad/ minimässa med lotteri. För barnen fanns ansiktsmålning, burkpyramider och leksaker. Första priset på lotteriet - vår Plåtniklas - gick till en familj i Gullabo som blev jätteglad när vi ringde :) 

Ett stort tack till våra besökare som bland annat kom från Broakulla, Skruv och Lindås men även hela vägen från Alsjöholm och Söderåkra. Det var en underbar dag och vi ser fram emot nästa år!

Vårt slutresultat efter första Plåtniklasdagen: Vi (dvs alla utställare) har blivit ett underbart team och vi kommer att göra om det här. Vi vill passa på och tacka alla småföretagare som medverkade på Plåtniklasdag 2016:
LCC Catering, Skönt från topp till tå, Pink ladies, Hantwerkstan, Långasjölamm, El & Mekanik, Do it no kinesiologi, Moshults vandrarhem, 1100 grader Tehagen Konstglas, Johansfors Gallery samt fotograf Tanja Muratova.

Certifierad Hetarbetare (ID 412907)
Allmän Ställningsutbildning enligt AFS 2013:4
BAS P/U