Skorstensskydd

Fukt i skorstenens murstock kan på lång sikt få dåliga konsekvenser för din skorsten: Skorstenen kan frysa sönder och mögelsvamp kan utvecklas. Förutom fukt är det fågelbon i skorstenen som kan ställa till med bekymmer eftersom de kan täppa igen kanalen.

Enligt räddningstjänsten ska en skorstenshuva alltid vara öppningsbar på ett enkelt sätt - undantag kan göras om skorstenen inte har några kanaler från eldstäder. 
För att du som vår kund ska få en produkt som du kan vara nöjd med är våra skorstensskydd eller skorstenshuvar konstruerade enligt räddningstjänstens rekommendation och får därmed bra kritik från både brandskyddkontrollanter och sotare.

Vi rekommenderar monteringen av våra två skorstenshuvar som vi kallar för PARAPLY och FÅGELFRI, se nedan.

0471/ 40 333

Skorstensskydd FÅGELFRI

  • Öppningsbar på ett enkelt sätt
  • Skyddar skorstenen mot väder och fåglar
  • 5.500:- inkl moms (gäller vid maxlängd 1m och standarfärger svart/ mörkröd/ tegelröd, resekostnader och montering tillkommer)

Skorstensskydd PARAPLY

  • Öppningsbar på ett enkelt sätt (monteras med kedja)
  • Skyddar skorstenen mot vädret
  • 4.500:- inkl moms (gäller vid maxlängd 1m och standarfärger svart/ mörkröd/ tegelröd, resekostnader och montering tillkommer)

Tänk på att vi även kan hjälpa dig med montering av skorstensfot och helbeslagning samt murningsarbeten i samband med monteringen av din skorstenshuva.

Vi finns i Broakulla och utför uppdrag främst i Emmaboda, Nybro, Lessebo och norra Karlskrona kommun. Välkommen att kontakta oss med dina frågor och självklart är du varmt välkommen att boka tid för hembesök.

Vi hörs! Janine & Uwe Tham

Kanske behöver du också hjälp med detta

Certifierad Hetarbetare (ID 412907)
Allmän Ställningsutbildning enligt AFS 2013:4
BAS P/U